17 maart 2020

Marjoke' Blog

Hoe nu verder met Marjoke's uitvaart?


17 maart


Deze week leek er eindelijk een einde te komen aan de voortdurende regen en storm van de afgelopen maanden. Echter nog niet voor ons. Met iedere dag, en bijna ieder uur, nieuwe nieuwsfeiten, zijn we voortdurend bezig geweest om onze plannen bij te stellen. Wat mogen we, wat willen we nog, tot welke compromissen zijn we bereid, hoe maak je in een gastenlijst onderscheid tussen vrienden, ... pfff.


Marjoke was nauw betrokken bij de wijze waarop, de locatie en de gasten waarmee we bij haar heengaan zouden stilstaan.

Het was haar uitdrukkelijke wens dat we volop ruimte zouden bieden aan alle mensen die haar via mail en app ondersteunden en met haar hebben meegeleefd. En wij als gezin wilden voor Marjoke, die zich altijd wegcijferde, een uitvaart en herdenking organiseren die zij verdient.


Het voelt zo oneerlijk dat zij nu niet die uitvaart krijgt die zij wilde. Wij mogen, gelukkig, in klein gezelschap van familie en wat aanhang, een uitvaart verzorgen. De uitvaartorganisatie zal het maximale aantal gasten streng bewaken en geen drank serveren.


Marjoke wil gecremeerd worden en dit zal op donderdag 19 maart in de middag plaatsvinden bij Domstede crematorium, waar haar lichaam nu is opgebaard. Marjoke vond het heel erg hoe haar lichaam steeds verder veranderde en wil daarom geen open kist.

Van de uiteindelijke uitvaart zullen we een paar impressies op deze site plaatsen.


Het is zo zuur dat we jullie allen, die zo intens met ons hebben meegeleefd, niet in de gelegenheid kunnen stellen om Marjoke te gedenken. Om met ons te delen wat je voelt, om herinneringen op te halen, om te horen wat zij voor iemand heeft betekend, danwel gewoon om elkaar met een knuffel beet te houden.


Het is moeilijk te accepteren dat 'het moment' om dit, op een grootse wijze, te doen voorbij zal gaan. Maar we zullen ergens in de loop van het jaar, als de situatie dat weer toelaat, een passend moment uitzoeken om waardiger bij haar heengaan stil te staan.

Om redenen die helder zijn, kunnen we vandaag pas de definitieve rouwkaart gaan versturen. Excuus daarvoor.


Voor nu verwijzen we jullie ook naar ons online condoleanceregister. Hierop kunnen jullie op Marjoke reageren op een wijze die je past. Dus met een gedicht, met een songtekst, met een tekening, met een foto, een woord,  ... whatever.


Ook Marjoke's blog zal online blijven om eventuele nieuwe relevante berichten met jullie te delen.


Marjoke verdiende in onze ogen die geweldige hoeveelheid en warme aandacht die ze de laatste maanden mocht ontvangen. Juist zij.

We voelen onszelf daardoor niet alleen gesteund, maar het maakt ons vooral trots op die vrouw die onze echtgenote en onze moeder, was.


Wij hopen jullie allen, binnenkort of wat later, nog een keer persoonlijk de hand te drukken of elkaar, niet gehinderd door welk virus dan ook, in de armen te sluiten.


kus,

Eddy, Tom, Nino en Joosje