20 oktober 2020

Marjokes Culturele Erfenis

Een fonds op naam van Marjoke

20 oktober 2020


Marjoke was heel actief in en ook met De Danne Ateliers, als kunstenaar van het allereerste uur, maar ook als bestuurslid. Het ging haar dan ook aan het hart dat het De Danne Ateliers niet lukte een doorstart te maken nadat de vereniging het pand op de Straatweg 66 in Breukelen moest verlaten.

De leden van De Danne Ateliers hebben besloten om de vereniging om te zetten in een fonds en conform de statuten de beschikbare middelen aan te wenden om kunst- en cultuur in de gemeente Stichtse Vecht te ondersteunen. 

Op initiatief van het bestuur zal dit fonds de naam van Marjoke dragen. Marjoke was van dit initiatief op de hoogte en vond dit een heel leuke en ook eervolle gedachte. Eén van de ideeën van het fonds is om een atelier in te richten op Fort Maarsseeveen, dat haar naam zal dragen en waar haar atelierspullen belangeloos kunnen worden gebruikt.

Dit idee kan echter nog niet worden uitgevoerd omdat het bestuur van het fort, de gemeente en andere betrokkenen nog enkele fundamentele besluiten dienen te nemen. Dat laat nog even op zich wachten. Maar als het zover is zullen we de oprichting van het fonds en de eerste stappen naar een atelier, waarmee Marjoke’s culturele erfenis een gezicht krijgt, enigszins feestelijk in te wijden.


We houden jullie op de hoogte.