24 april 2019

Marjoke's Blog


Woensdag 24 april ' Nieuw haar'


Vandaag sta ik beter op. Ik voel dat ik meer energie heb. Dat is zoooo fijn!


Ik heb lekker rustig aan gedaan, de tijd genomen om te ontbijten, lekker uitgebreid te douchen en voor de laatste keer mijn haar te wassen. Wat valt het uit!! Ik hoef maar met mijn vingers door mijn haar te gaan en ik heb een hand vol losse haren. Dat er nog haren blijven zitten … nou ja, nu echt de hoogste tijd om het toch allemaal er af te laten halen. De afspraak is genaakt en laat het maar gebeuren.


De kapster is een aardige en meelevende vrouw. Als ik in de stoel voor de spiegel zit vraagt ze aan mij of ik wel wil kijken, ze zegt dat het nogal confronterend kan zijn. Ik besluit dat ik wel wil kijken, ik moet er toch aan wennen.

Langzaam gaat ze met de tondeuse van achter naar voren en haalt langzaam al het haar weg. Ze begint achter om mij te laten wennen. Tussendoor vraagt ze of het goed gaat. Ed heeft naast me wel een traantje moeten wegpinken. Het is inderdaad heel confronterend om te zien hoe al het haar verdwijnt, en er een kale bijna manlijke kop tevoorschijn komt.


Ik lijk wel een oorlogsslachtoffer … daar moeten Ed en ik allebei aan denken. Ik voel me kwetsbaar en vreselijk bloot zonder haar! Ik kijk in de spiegel en het lijkt of ik een man zie in een leuk rood bloemetjes jurkje. Ik blijk helemaal niet zo’n raar hoofd te hebben als ik dacht. De kapster geeft aan dat ik een mooie ronde bol heb en ik zie dat ze gelijk heeft. Maar het blijft heel gek.


Het is ook gelijk koud als je haar weg is. De kapster maakt mijn hoofd warm met een handdoek en smeert het daarna in met baobab-olie. De haarpijn verdween op het moment dat de tondeuse er over heen ging. Daarna leert ze mij hoe ik de pruik het beste kan opzetten. Het is fantastisch als ik weer haar op mijn hoofd zie! Ook al is het een pruik. Maar wel een heel goed model. Het haar zit eigenlijk precies zo zoals ik er vroeger altijd uitzag. Ik ben zooo blij dat er pruiken bestaan!


Verder gaat het lichamelijk inderdaad de hele dag goed met me! Ergens in de verte zit de moeheid nog wel maar het is veel minder dan gisteren en eergisteren. Het maakt de dag lichter.

Het is zo fijn om je goed in je vel te voelen!!