Over Marjoke


Marjoke Reinink

Mijn naam is Marjoke Reinink (1961) en ik woon en werk in Breukelen.


Ik ben autodidact en heb vooral geleerd van aanwijzingen van een ervaren kunstenaar. Sinds enkele jaren is het mijn belangrijkste activiteit naast mijn gezin.

Zeker nu ik sinds een aantal jaren mijn eigen stek heb bij De Danne Ateliers in Breukelen, 'vliegen' de ideeën  mijn vingers uit en werk ik bijna fulltime aan mijn beelden.


Wat ik maak zijn vooral vrouwen en dieren. Ik hou van mooie afgewerkte beelden met heldere en gladde lijnen. Mijn beelden zijn niet zozeer abstract maar gestileerd realistisch en daarnaast vind ik het leuk om er een beetje humor in te leggen.


In principe zijn al mijn beelden te koop, maar dat is niet de intentie waarmee ik ze maak. Ik merk dat ik nog steeds in ontwikkeling ben en ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden. Tegenwoordig werk ik mijn beelden bijvoorbeeld af met veel kleur zodat het een vrolijker karakter krijgt en kleur geeft meer mogelijkheden aan mijn ideëen. Mijn beelden maak in eerste instantie van klei of steen en al naar behoefte, van mijzelf of van een eventuele koper, laat ik de beelden in brons of neolith gieten.


Als beeldend kunstenaar ben ik nog lang niet uitontwikkeld en naast experimenteren volg ik ook nog workshops. In De Danne Ateliers in Breukelen, waar mijn werk- en cursusruimte zich bevindt, laat ik mij ook graag inspireren door de ca. 27 andere 'creatievelingen' die in het gebouw aan het werk zijn. Daarnaast probeer ik anderen voor het maken van beelden te stimuleren door het geven van workshops aan volwassenen en kinderen.


Het is ook mogelijk om workshops boetseren bij mij te volgen. Naast de wekelijkse workshops op de maandagmiddag en donderdagavondbeslaan zijn er ook 'losse' workshops van bijvoorbeeld schalen maken. Maar ook voor bijvoorbeeld een vriendinnendag, bedrijfsuitje of kinderfeestje stel ik een aangepast workshop samen.


Als je interesse hebt kom dan gerust langs in het atelier.


groet,

Marjoke